Dětské publikum je nekompromisní! O radostech a strastech hereckého života s Vojtou Polanským

28. září 2021

Režisér, herec, muzikant, moderátor a především neuvěřitelně činorodý člověk. S divadelním souborem Kamarádi těší Vojtěch Polanský dětské publikum po celé republice.

„Nejsem ve věku, kdy bych se honil kvůli penězům, beru to všechno jako čirou radost a velikánský dar,“ říká herec, režisér, moderátor a muzikant Vojtěch Polanský.

Rodák z Říčan u Brna založil s přáteli v roce 1987 divadelní soubor Kamarádi, se kterým těší nejen dětské publikum po celé republice už skoro 35 let. „Měli jsme raketový nástup,“ vzpomíná Polanský. „Představení můžu počítat na tisíce. Začínali jsme 6. ledna, končili 25. června a mezitím jsme měli 3 dny volna.“

K divadlu ho to táhlo vždycky. „Odmala jsem nepřemýšlel o ničem jiném než o divadle. Chtěl jsem divadlo studovat, ale bylo nás doma šest sourozenců, tak to nešlo,“ vysvětluje v rozhovoru. Nicméně právě díky svým bratrům, kteří ho vzali do rodinné kapely Mona, populární na Moravě v 70. a 80. letech, se k moderování a divadlu stejně dostal.

„Pořád mě to neuvěřitelně baví, každé představení je jiné, i když scénář je stejný. Mám rád živou práci,“ shrnuje svou dosavadní kariéru Vojta Polanský.

Poslechněte si povídání o divadle nejen pro děti, o početné rodině a o Kamarádech v rozhovoru Jarky Eliášové.

autor: Jarka Eliášová | zdroj: Český rozhlas
Spustit audio

Související