Děti musí vědět, že odpad do přírody nepatří. Česko uklízeli hasiči v Šarovech, folkloristé v Bojkovicích i skauti v Ratiboři

Dobrovolní hasiči ze Šarov a Lhoty u Zlína uklízeli odpad na silnici, která obě obce spojuje. Uklízeli také lidé v Ratiboři, Bojkovících nebo Starém Městě.

Úklidovou akcí se tak zapojili mezi desetitisíce dobrovolníků, kteří při akci Ukliďme Česko čistí přírodu ve svých regionech.

„Hasiči z Šarov a Lhoty zapojili do prací také své rodiny“ popisuje velitel šarovské jednotky Jan Soukup. Podle něj je důležité, aby především děti věděly, že odpad do přírody nepatří.

Úklid v Šarovech

Lidé v Ratiboři dnes uklidíli celou obec a okolí. Prohlédli břehy potoka, cyklostezku i okolí hlavní silnice. Do sbírání odpadků se pustíli především členové tamních spolků, hasiči, skauti a také folklórní soubor Kosiska.

Odpadky v Bojkovicích sbírali členové folklorního soubor Světlovánek.

Akci pořádá spolek Ukliďme Česko a Český svaz ochránců přírody a každoročně se do ní vedle ochránců přírody zapojují i školy, dobrovolní hasiči, sportovci, různé spolky a jednotlivci, kterým místní organizátoři rozdávají rukavice a pytle na sesbíraný odpad.

Loni se do úklidu přírody pustilo na 2500 místech téměř 100 000 lidí, kteří sesbírali přes 1500 tun povalujícího se odpadu.

Úklid v Šarovech
Úklid v Šarovech
Světlovánek uklízel v Bojkovících
Světlovánek uklízel v Bojkovících

Související