Deset let na cestě - filmový dokument ČT Brno

16. červenec 2006

Česká televize Brno uvádí dnes večer cyklus krátkých dokumentů - "Deset let na cestě". Projekt navazuje na práci 13ti režisérů, kteří v první polovině 90.let natočili portréty o různých mladých lidech. S desetiletým odstupem ve své práci pokračovalo již jen 7 autorů. Jejich výsledek můžete zhlédnout dnes ve 20 hodin na druhém programu České televize.

"K vidění bude 115 minut myslím si velice zajímavého večera Na Téma, který má podtitul Deset let na cestě. Původní cyklus se jmenoval Cesty. My se k němu po deseti letech vracíme. Těch deset let znamená, že na té cestě byli ti hrdinové, kteří byli hlavními protagonisty těch dokumentů před deseti lety. Zajímavé bude sledovat jejich vývoj během této cesty, co se jim v životě podařilo, čeho dosáhli." Říká Oto Pruša, dramaturgem pořadu.

Jedním z režisérů dvou portrétů byl také Luboš Pavlovič. "Jmenuje se migrantka a je to slečně z Bulharska, která dlouho žila ve Zlíně, v Brně a dneska žije v Americe kde pracuje jako kostýmní výtvarnice. Druhý dokument je o břeclavském dýdžejovi."

"Pokud tady bude rozumná dramaturgie určitě bychom chtěli natočit za deset let další pokračování." Prozradil Oto Pruša.

autor: Saskia Mišová
Spustit audio