Den s Karlem Gottem ve vysílání Českého rozhlasu Brno

30. září 2020

Ve čtvrtek 1. října 2020 uplyne přesně rok od úmrtí mnohonásobného Zlatého slavíka Karla Gotta. Regionální stanice Českého rozhlasu toto výročí ve svém vysílání připomenou speciálním Dnem s Karlem Gottem.

Každou hodinu hned po zprávách odstartuje jeden z hitů Karla Gotta. V průběhu celého dne na Mistra zavzpomínají jeho nejbližší přátelé a kolegové.

Jakou podmínku si dal Karel Gott při nástupu do Semaforu? Čím překvapil Helenu Vondráčkovou v australském hotelu? Jaký obor mohl podle Jitky Zelenkové vyučovat na vysoké škole? Kde poprvé uslyšel hlas Karla Gotta Felix Slováček?

Gottovi přátelé a kolegové zavzpomínají v těchto časech:

7:20 – Jiří Suchý

8:35 – Helena Vondráčková

10:20 – Karel Šíp

12:50 – Jitka Zelenková

14:40 – Felix Slováček

15:30 – Václav Vydra

Po 13. hodině bude speciálním hostem Luboše Xavera Veselého v pořadu Xaver a host moderátor a hudební publicista Miloš Skalka, který s Karlem Gottem úzce spolupracoval. Na Karla Gotta se bude vzpomínat i po 16. hodině v Humoriádě, v níž nebudou chybět povídání Karla Gotta s Karlem Šípem a Jaroslavem Uhlířem nebo vzpomínka na účinkování s humoristou a komikem Felixem Holzmannem.

Všechno párty: Jiří Suchý, Karel Gott a Karel Šíp

Pro posluchače bude v pořadech Xaver a host a Humoriáda připravena také soutěž o vstupenky na vyprodaný koncert Pocta Karlu Gottovi a speciální 4CD s Největšími hity Karla Gotta.

Po 19. hodině vám Jaroslav Kneisl představí Karla Gotta v méně obvyklém spojení. A to s lidovou písní. V pořadu Na pěknú notečku uslyšíte lidovky jeho srdce. Zlatého slavíka doprovodí cimbálová muziky Ladislava Pavluše a Brněnský rozhlasový orchestr lidových nástrojů.

Hudební vzpomínku na Karla Gotta s přiléhavým názvem C’est la vie připravil pro posluchače Mirek Černý. Ve vysílání Českého rozhlasu Brno ji uslyšíte po 21. hodině.

Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.