Další porážku hokejistů Litvínova neodvrátil ani stávkující kotel

6. leden 2018

Ani mlčící kotel fanoušků nevyburcoval hokejisty Litvínova. Ti v extralize popáté za sebou padli na vlastním stadionu. Ve 37. kole nezvládli Chemici další z klíčových soubojů a Pardubicím podlehli 1:2. Dynamo o výhře rozhodlo dvěma přesilovkovými góly.

Ruch připomínající letní přáteláky provázel úvodních deset minut zápasu. Litvínovský kotel tichem vyjádřil nesouhlas s postavením týmu v tabulce a s výkonem některých hráčů jejich milovaného klubu. "Abych pravdu řekl, když jsem v zápase, tak to okolí tolik nevnímám. Já si to neberu nijak osobně jako útok na nás. Jde nám o stejnou věc. Sport nás má spíš spojovat, než abychom se uráželi a šli proti sobě," okomentoval Trávníček napjatou situaci.

Výsledkem ani předvedenou hrou si to ale hokejisté Litvínova u svých fanoušků nevyžehlili. Doma prohráli popáté za sebou. "Neděláme body doma a to se pak těžko stoupá tabulkou. Třetí třetina neuhraná. Ty nám letos nejdou. V kondici to není. Není tam lehkost. Jak je teď tíha odpovědnosti čím dál větší, tak je to na nás znát asi," všímá si Trávníček.

Litvínov z posledních tří zápasů proti sousedům v tabulce, tedy proti Chomutovu, v Jihlavě a proti Pardubicím uhrál pouze jeden z devíti možných bodů a v tabulce je předposlední. "Je to špatné. Nepodařily se nám urvat důležité body a zkomplikovali jsme si situaci. Nezbývá nám nic jiného, než zmobilizovat síly. Psychické i fyzické, protože ta situace působí neblaze i na sebevědomí hráčů," řekl jeden z trenérů Vervy Darek Stránský. V neděli hraje Verva ve Vítkovicích.

autor: dak
Spustit audio