Cyklistickou vyjížďku do hor na Valašsku ulehčí v sezóně cyklobusy, letos se tato možnost rozšířila o nové linky

20. květen 2022 15:44

V květnu začal provoz cyklobusů, které budou vozit cyklisty do hor na Valašsku.

Cyklobusy Bečva a Beskydy nebo Valašský cyklobus. Cyklisté si nyní mohou vybrat z několika linek, které jim ulehčí vyjížďku do hor na Valašsku. Na Pustevny, Bumbálku nebo do Velkých Karlovic se dostanou třeba až z Hranic nebo ze Vsetína. A ze Zlína je nově cyklobus vyveze do Hostýnských vrchů. Elektrokolo lze přepravovat pouze bez baterie. Všechny cyklobusy svezou taky turisty bez kola.

Valašský cyklobus vyjíždí o víkendech v 8:35 z autobusového nádraží ve Vsetíně a přes Velké Karlovice a Bumbálku vyváží cyklisty až na Pustevny (jízdní řád ZDE).

Ze Zlína jede o víkendech a státních svátcích třikrát denně spoj na trase ze Zlína přes Troják a Tesák do Bystřice pod Hostýnem a zpět. O letních prázdninách, tedy od 1. července do 31. srpna, budou navíc cyklobusy jezdit po stejné trase i ve všední dny s odjezdy v 7:40 a 12:30 ze Zlína, v 9:00 a ve 14:05 z Bystřice pod Hostýnem (informace a jízdní řád ZDE).

Cyklobus Bečva

Od letošního roku začal ve Zlínském kraji jezdit taky úplně nový spoj Cyklobus Bečva. Je to úplná novinka, kterou společně spustila města a obce podél cyklostezky Bečva. Chtějí tak přivést na Rožnovsko cyklisty z Hranic. Podle koordinátora projektu Marka Havrana je inspiroval Cyklobus Beskydy, který vozí na Pustevny turisty z Novojičínska.  Ten loni jezdil v průměru z 80 procent plný a cyklisté, kteří byli v Rožnově, se do něj často už nedostali.

Vznikla tak zcela nová linka – Cyklobus Bečva, který jezdí na trase Hranice - Valašské Meziříčí - Rožnov pod Radhoštěm – Soláň - Velké Karlovice a končí na Bílé (jízdní řád ZDE).

Stejně jako u této linky, tak i ostatních cyklobusů je možné předem si koupit místenku pro kolo. Jízdné pro cestujícího se platí u řidiče v autobuse.

Spustit audio

Související