Čtyři měsíce od zběsilé jízdy v myší díře v Uherském Hradišti. Řidič je ve vazbě, policie čeká na posudky

Na začátku července vjel v Uherském Hradišti pětatřicetiletý řidič z Hodonínska do podchodu pod železniční tratí v Husově ulici.

Ani po čtyřech měsících není stále uzavřen případ řidiče, který v Uherském Hradišti projel autem podchodem nazývaným myší díra a zranil tam tři lidi.

Tresty pro policisty, kteří v Uherském Hradišti přivázali ženu v cele, neplatí. Zrušil je Nejvyšší soud

Pouta, zločin, zločinec

Nejvyšší soud zrušil podmínky pro tři policisty, kteří předloni v Uherském Hradišti přivázali opilou výtržnici v cele k mříži. 

„Vyšetřování stále pokračuje, čekáme na vypracování znaleckých posudků. Může to trvat ještě několik týdnů,“ uvedla mluvčí Krajské police ve Zlíně Lenka Javorková s tím, že pachatel se nachází ve vazbě.

Na začátku července vjel pětatřicetiletý řidič z Hodonínska do podchodu pod železniční tratí v Husově ulici, kam mají motorová vozidla zákaz vjezdu a zranil v něm tři lidi, z toho jednoho vážně.

Muž chodcům neposkytl pomoc a z místa ujel, policii se ho ale podařilo dopadnout. Policisté ujíždějícího řidiče dostihli a zadrželi v Ostrožské Lhotě.

Policie po zběsilé jízdě uvedla, že muž je podezřelý z pokusu o těžké ublížení na zdraví na více osobách. Muži by v tom případě hrozilo vězení na pět až dvanáct let.

Související