Čtvrteční Noční linka: Jak si užíváte letošní houbařskou sezónu a co jste v lese zažili?

29. srpen 2019

Jaký máte vztah k houbám? Rádi je sbíráte a pak i čistíte a zpracováváte, nebo máte úkoly rozdělené doma jinak? Už se také vracíte z lesů s plným košem? Kdy jste vlastně začali houby sbírat? Kdo vás k nim přivedl? Kdo vás naučil poznávat a hledat houby? Vzpomenete si na svůj největší houbařský nález? Máte místo, kam se vracíte, kde vždycky najdete? A jaký příběh s houbařením se vám vybaví?

Češi jsou vášnivými houbaři. Po loňské bídné sezóně letos konečně rostou a to ve velkém. Tři čtvrtiny Čechů vyráží na houby. 87 procent z nás považuje houby za něco delikátního. Navíc v posledních dnech velká část houbařů zažívala v lese hotové žně, po deštích a příhodných teplotách rostou. S prvními úlovky se začali lidé chlubit na horách.

I moderátor Noční linky Karel Sladký si přinesl z lesů koše plné hub a tak už má nasušeno i do zásoby pro horší časy, houby budou i do štědrodenní polévky a smaženice z čerstvých hub také nechyběla.

Jaký máte vztah k houbaření a houbám vy a co jste v lese na houbách zažili? Na vaše houbařské příběhy a vyprávění se už teď moc těší moderátor Noční linky Karel Sladký. Příspěvek k tématu můžete už teď napsat přes tuto internetovou stránku nebo zatelefonujte přímo do studia po 23. hodině na číslo 731 800 900.

autor: kas
Spustit audio