Co s bílky, které vám zůstanou a co s bábovkou, která nejde vyklopit?

Každá hospodyňka si v kuchyni musí umět poradit. A dnes přináším tipy, jak může být vaše snažení o něco snadnější.

Nemáte-li uplatnění pro vaječný bílek, usušte ho na talířku. Až ho budete potřebovat, nalijte na něj dvě lžíce vody a můžete opět použít. Vejce při vaření vám nevytečou, když do vody přidáte trochu octa.

Nejde vám vyklopit bábovka? Stačí formu na chvíli postavit na hrnec s vařící vodou a dobrota pro vaše nejbližší bude zachráněna. A nezapomeňte! Bábovka je nejlepší s dobrou kávou a trochou poctivé šlehačky.

autor: Iva Hüttnerová
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.