Český rozhlas poděkuje vzpomínkovým koncertem dobrovolníkům za pomoc tornádem zasaženým obcím

24. červen 2022

Český rozhlas v sobotu 25. června od 20.00 hodin uspořádá v Hodoníně koncert s názvem Do roka a do dne s cílem poděkovat všem dobrovolníkům a zapojeným organizacím za jejich pomoc moravským okresům zasaženým ničivým tornádem. V přímém přenosu regionálních stanic Českého rozhlasu vystoupí Rozhlasový Big Band Gustava Broma společně s Ondřejem Gregorem Brzobohatým a Davidem Deylem.

Rok po přírodní katastrofě, kdy se částí okresů Břeclav a Hodonín prohnalo tornádo, které způsobilo četné škody, odvysílají regionální stanice Českého rozhlasu z Hodonína živě vzpomínkový koncert. Český rozhlas tak chce poděkovat všem dobrovolníkům a zapojeným organizacím za jejich sílu a odhodlání pomoci obyvatelům postižených obcí v nelehké situaci.

Ondřej Brzobohatý na koncertu ČRo Brno

Na programu je vystoupení Rozhlasového Big Bandu Gustava Broma s Ondřejem Gregorem Brzobohatým a Davidem Deylem a dalších zajímavých hostů. Návštěvníci koncertu na připravených projekcích uvidí, jak se celá oblast od katastrofy změnila a jakou práci místní za uběhlý rok odvedli.

Koncert odvysílají regionální stanice Českého rozhlasu v sobotu 25. června od 20.00 hodin. K poslechu bude také v aplikaci i na audioportálu mujRozhlas nebo na YouTube kanálu Koncerty Českého rozhlasu.

Podluží nic nepoloží aneb Rok po tornádu

Posluchači se mohou také těšit na přímý přenos koncertu Podluží nic nepoloží aneb Rok po tornádu ze zasažené obce Mikulčice, který bude oslavou lidskosti, soudržnosti, nezištné pomoci, dobroty a hlavně ochoty začít znovu. Vystoupí Mužáci, Ženský sbor a cimbálová muzika Slovácko mladší, Dětská cimbálová muzika z Lužic, CM Jatelinka z Moravské Nové Vsi, mužský a ženský sbor Erteple a Dubněnka z tornádem postižené obce Hrušky.

Na koncertě proběhne i křest nového CD natočeného v brněnském studiu Českého rozhlasu, které tvoří to nejlepší z tvorby moravského skladatele zlidovělých písní Fanoše Mikuleckého. Autorem výběru je redaktor folklorních pořadů Českého rozhlasu Brno Jan Kosík, který vybral to nejlepší z jeho tvorby.

Písničky nahrál Brněnský rozhlasový orchestr lidových nástrojů či cimbálovka. Koncert v pátek 24. června od 19.00 hodin odvysílají v přímém přenosu stanice Český rozhlas Zlín a Český rozhlas Brno. K poslechu bude také v aplikaci a na audioportálu mujRozhlas nebo na YouTube kanálu Koncerty Českého rozhlasu zde.

Spustit audio