Česko-Slovenskou Miss Roma 2012 se stala studentka z Bruntálu

20. květen 2012

V Hodoníně se v sobotu uskutečnil dvanáctý ročník Miss Roma. Po dlouhé době se soutěž vrátila k původní myšlence, kdy se o korunku utkali jak dívky z Čech a Moravy tak také ze Slovenska.

Korunku Česko-Slovenské Miss Roma 2012 nakonec získala sedmnáctiletá Nikola Dudušová z Bruntálu.“ Je to krásný pocit, určitě jsem to nečekala. Jsem překvapená,“ řekla studentka středoškolského oboru ekonomika a podnikání.

Na soutěži nechyběla promenáda v plavkách


První vicemiss se stala Sabina Lazoková a druhou vicemiss Pavlína Lendelová. „Soutěž má krom jiného také přibližovat Romy majoritě a majoritu Romům,“ podotkla asistentka prezidenta Miss Roma Jarmila Moosová.

Dvanáct dívek se ještě před korunovací předvedlo nejen v tradičních disciplínách, jakou je třeba promenáda v plavkách, ale také například v tanci čardáš, který je zase typicky romský.

Večer se nesl ve slavnostním duchu za hlasitých projevů publika, které tvořili jak romští tak neromští diváci. O doprovodný program se například postarala zpěvačka Martina Balogová. Soutěž moderoval Jan Čenský.

autor: Gabriela Grmolcová
Spustit audio