České volejbalistky v kvalifikaci na ME neztratily ani set. V Brně jim pomáhá netradiční divácká kulisa

18. září 2016

Dvě vítězství bez ztráty jediného setu. S takovou bilancí vstoupily české volejbalistky do kvalifikace na mistrovství Evropy. Na kvalifikačním turnaji v Brně už zdolaly Řecko a Slovinsko, dnes je ještě čeká Bělorusko. K úspěchům pomáhá českým hráčkám i bouřlivá kulisa brněnské haly ve Vodově ulici. Publikum je přitom specifické. Má totiž velmi nízký věkový průměr.

Vysoké hlasy malých kluků a holek pomáhají českým volejbalistkám při kvalifikačním turnaji v Brně. Pořadatelé totiž do haly ve Vodově ulici pozvali talenty školou povinné.

„Určitě nám to hrozně pomohlo. Je to takový sedmý hráč na tom hřišti, takže se pod tím určitě hraje daleko lépe. Vybičuje to k lepším výkonům a my jsme za ty děti tady samozřejmě vždycky rády, protože dokážou vytvořit fantastickou atmosférou a i pro ně se nám hraje daleko líp,“ pochvaluje si univerzálka Aneta Havlíčková diváckou kulisu.

Děti sice nemají nacvičené žádné složité chorály, o to spontánnější jsou ale při fandění jejich reakce. „Rádi fandí a řvou, jsou slyšet více než třeba dospělí, takže určitě je to jiná kulisa. Přeci jen dospělí ti zafandí, ale ty děti to více prožívají a jsou v tom spontánnější,“ říká Havlíčková.

Bouřlivou kulisu bude mít i poslední víkendové utkání českých volejbalistek proti Bělorusku. Havlíčková si ale uvědomuje, že jen podpora z tribun stačit nebude, přestože domácí tým je podle výsledků favorit.

„Už máme v nohách dva zápasy, sice tři nula, ale přeci jen to bylo těžké. Musíme se teď na ně připravit úplně stejně jako na tyhle dva. Trošku si teď odpočineme, zrelaxujeme a pak do toho půjdeme zase naplno.“

Utkáním s Běloruskem ještě kvalifikace neskončí, druhou polovinu odehrají stejní soupeři příští víkend ve Slovinsku.

autoři: dan , nis
Spustit audio