Bývalé Baťovo výzkumné centrum ve Zlíně dostává novou tvář. 64 budova spolkne 300 milionů

V bývalém baťovském průmyslovém areálu v centru Zlína končí revitalizace 64. budovy. Obnova si vyžádá 300 milionů korun.

Objekt byl postaven v polovině 30. let minulého století jako centrum Baťových výzkumných ústavů. Na začátku roku 1956 se 64. budova stala pracovištěm Výzkumného ústavu gumárenské a plastikářské technologie.

Bývalý baťovský průmyslový areál má rozlohu asi 65 hektarů, ve východní části sídlí úřady a firmy, také krajský úřad se sídlem v Baťově mrakodrapu, v západní části areálu jsou výrobní firmy. Různé subjekty a instituce se snaží o postupnou revitalizaci a oživení areálu.

Před několika lety byl například revitalizován objekt číslo 13, jeho část pocházela již z roku 1918, nyní jsou v budově restaurace, obchody i služby.

Objekt nazvaný HOUSE 64 nabídne asi 20 000 metrů čtverečních ploch. "V roce 2017 jsme úspěšně dokončili rekonstrukci pravého křídla budovy, letos na jaře chceme mít dokončenou levou část, ve které jsou nabízeny k pronájmu hlavně kanceláře a skladové prostory," uvedl ředitel CREAM Real Estate Martin Jarolím.

Kanceláře již nyní využívají desítky subjektů. V budově má například vývojové centrum společnost zabývající se informačními systémy pro bankovnictví a maloobchod, showroom tam má i dodavatel koupelen. V krčku budovy bude v létě otevřena kavárna. V budově 64/1 vzniká podzemní parkoviště, parkovací místa jsou i před objektem.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související