Byl bych rád, aby se z Krušnohoří stala přátelská destinace pro všechny, říká Štěpán Javůrek

2. leden 2023

Loni v létě byla slavnostně podepsána dohoda o založení spolku Destinační agentura Krušnohoří. Tato organizace významným způsobem napomůže propagaci Krušných hor jako vhodného cíle turismu. A povede ji manažer a hlavně lokální patriot Štěpán Javůrek.

Ve výběrovém řízení přesvědčil sedmičlennou komisi detailní koncepcí fungování agentury včetně jejího financování, koordinační role území Krušných hor, ale také zápalem, se kterým prezentoval své plány.

Členy komise pro výběr ředitele Destinační agentury Krušnohoří se stali odborníci na destinační management Karlovarského i Ústeckého kraje, zástupci samospráv a destinačních agentur, spolku Montanregion a agentury Czechtourism.

Celkem se do výběrového řízení sešlo 40 přihlášek, do druhého kola postoupili 4 uchazeči. Definitivní výběr následně potvrdila Správní rada Destinační agentury Krušnohoří. „Šel jsem s koncepcí toho, jak si myslím, že by to mělo vypadat. Jsem rád, že se setkala s odezvou. Jsou to moje názory a představy o tom, jak by se Krušnohoří mělo vyvíjet,“ říká Štěpán Javůrek.

„Byl bych rád, aby se z Krušnohoří stala přátelská destinace pro všechny. Myslím si, že si v něm své najde každý. Silná stránka toho pohoří je, že může nabídnout něco zajímavého každému. Od rodin s dětmi, sportovce přes milovníky přírody a podobně. Půjde o to mezi tím najít nějaký balanc,“ dodal.

Štěpán Javůrek a jeho první kniha Chaloupky

Štěpán Javůrek

Štěpán Javůrek pracoval v manažerských pozicích v oblasti personalistiky, marketingu a obchodu. Od roku 2020 je členem Komise Rady Karlovarského kraje pro UNESCO a cestovní ruch, dále místopředsedou spolku Nadace St. Joachim. V rámci lokální destinační agentury Krušnohorsko se podílí na projektech a chodu agentury. Jako spisovatel se zabývá tematikou Krušných hor, je autorem historických článků a turistických reportáží, v současnosti pracuje na knize Krušnohorské osudy.

autoři: David Forst , nkr
Spustit audio