Brno žilo hokejem. Titul Komety slavily v ulicích tisíce fanoušků

Poprvé po jednapadesáti letech vyhrála hokejová Kometa extraligový titul. V ulicích Brna byla radost fanoušků znát do pozdních nočních hodin.

Kometa Brno poprvé po jednapadesáti letech vyhrála titul v nejvyšší hokejové soutěži. Porazila liberecké Bílé tygry ve finálové sérii 4:0 na zápasy. Hráče podporovalo přímo v brněnské vyprodané hale 7 700 diváků, davy se jich ale sešly i v ulicích v centru města. Na Zelném trhu fanoušci společně sledovali zápas na velkoplošných obrazovkách.

Na Zelný trh podle reportérky Českého rozhlasu Brno přišlo podpořit svůj tým asi 5 000 lidí. „Super. Super fanoušci. Tipujeme tak šest tisíc lidí. Bezvadná atmosféra," radoval se jeden z fanoušků.

„Ten, kdo dneska nepřišel, přišel o to, že dneska nesněžilo, ale pelichali nám tady Bílí tygři z Liberce. Je to super, plný Zelňák," radoval se fanoušek Junior. Poslední vteřiny zápasu odpočítávalo několik tisíc lidí společně.

Po skončení zápasu centrum Brna zaplavilo asi deset tisíc fanoušků. Policie i strážníci posílili své hlídky o desítky lidí, žádné větší potíže ale řešit nemuseli.

Fanoušky Komety u nádraží usměrňovali policisté.

„Nezaznamenali jsme žádné potíže, které by souvisely s nějakými konflikty v ulicích. Spíše naopak. Projížděly tady auta řízená fanoušky a obsazená plně fanoušky, kteří vystrkovali šály a provolávali různá vítězná hesla. K tomu se pak připojovali i kolemjdoucí. Spíš projev takové všeobecné radosti," řekl mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

Vrchol oslav se očekává v sobotu, kdy se hráči s fanoušky sejdou opět na Zelném trhu.

autor: Alžběta Nečasová
Spustit audio