Brno na kole? Noční můra. Video kritizuje Brno v přístupu k cyklistům, natočili ho úředníci města

Někteří pracovníci brněnského magistrátu kritizují přístup vedení města ke stavbě cyklistických stezek nebo pruhů. Natočili proto video, ve kterém na základě dat z minulých let připomínají, že v Brně od roku 2012 vzniklo 7 kilometrů cyklostezek. A to jen ve zlomku ulic, které magistrát nechal opravit v rozporu s nezávaznými koncepčními dokumenty.

Video na svém soukromém profilu zveřejnil Róbert Spál, pracovník Oddělení dat, analýz a evaluací. Před dvěma lety zpracoval s kolegy písemnou analýzu stavu cyklistických opatření v Brně, ale ani po jejím vydáním se podle něj nic nezměnilo. Proto chtěl politiky, úředníky i veřejnost vybídnout k větší aktivitě videem.

„Hlavní účelem videa je sdělit veřejnosti, že stav, který tu je, a ze kterého jsme v oblasti cyklodopravy frustrování, se tu děje už desítky let a desítky let se nemění. A pokud to my jako lidé nebudeme po politicích požadovat, tak se nic nezmění. Nemá to jednoho viníka, není to věc jednoho volebního období nebo jednoho odboru či části magistrátu. Ten problém je dlouhotrvající, všeobecný a systémový. Problém není to, že se to stalo, ale to, že se to dlouhé roky neřeší. Doufám, že to video pomůže i politikům, jak téma lépe pochopit i uchopit, aby uměli před občany argumentovat, ať ulice vypadají lépe, než teď vypadají,“ zdůvodňuje Spál.

Čtěte také

Ve videu s kolegyní třeba připomíná rekonstrukce ulic Minská, Selská a Obřanská nebo Veveří a Cejl, kde se po opravách žádná opatření pro cyklisty neobjevila. Anebo poukazuje na pouze dílčí opatření v Lesnické a Seifertově ulici či na Plotní a Dornychu.

Složitý schvalovací proces ilustruje na letitém sporu o podobu Štefánikovy ulice, který se týkal toho, jestli mají dostat přednost auta a parkovací místa, nebo pruhy pro jízdu na kole. Zmíněné ulice jsou přitom vyznačené v takzvaném generelu cyklistické dopravy, který vznikl v roce 2010, ale kterým se většina projektů od té doby neřídila. Koncepce totiž není závazná.

Magistrát: V minulosti to bylo horší, teď se snažíme

Čtěte také

Magistrátní cyklokoordinátor Petr Gelnar na video reagovat nechtěl. Mezi úředníky ale podle informací Českého rozhlasu vzbudilo rozporuplné reakce. Některé popudilo, že úředník z jednoho odboru bez předchozí komunikace kritizuje ostatní, byť jako soukromá osoba. Radní Petr Kratochvíl z ODS, který má dopravu na starosti, namítl, že ve videu nezaznělo, co magistrát v tuto chvíli připravuje a že i jej vydání videa zarazilo.

„Je pravdou, že v minulosti, aspoň si to myslím já, se cyklodoprava možná nepovažovala za významnou součást dopravy celkově. Ale i covid změnil mobilitu lidí. Snažíme se do všech aktuálních projektů, které připravujeme, od začátku dát a v co největší možné míře zahrnout cyklodopravu, ať už je to cyklostezka, cyklopruh nebo piktogram. Ale všechno je to dáno dopravními a prostorovými omezeními. Takže si nemyslím, že bychom v tomto směru nevnímali, že se svět změnil stejně jako mobilita lidí,“ brání se Kratochvíl.

Čtěte také

Zmiňuje třeba chystané opravy ulic Veveří, Údolní, Pekařské nebo Štefánikovy, kde podle něj cyklistická opatření budou. Letos by se lidé měli dočkat podjezdu pod rušnou Hladíkovou ulicí, aby mohli snadno pokračovat v cestě po mezinárodní cyklostezce podél řeky Svitavy. 

Cyklistů ve městě navíc přibývá, o čemž svědčí i využívání sdílených kol. Na nich můžou lidé díky dotaci od magistrátu jezdit od dubna čtyřikrát denně půl hodiny zdarma, respektive na útraty města, což vedlo k rychlému nárůstu uživatelů těchto služeb, jak potvrdili jejich dva jediní poskytovatelé, kteří v Brně podnikají.

Brno na kole: Video je pravdivé, ale situace se lepší

Čtěte také

Video na Facebooku sdílel třeba spolek Brno na kole, reagovaly tam na něj desítky lidí. „Přístup města a politiků k cyklodopravě za posledních deset let fakticky odpovídá obsahu videa. Při rekonstrukcích ulic byli obyvatelé Brna jezdící na kole buď zcela ignorováni, nebo vzniklo opatření pouze nízké kvality. V posledním roce až dvou se nicméně projektová příprava na brněnské poměry nebývale rozhýbala, město však zatím připravované projekty komunikuje jenom opatrně,“ okomentoval mluvčí spolku Michal Šindelář.

Spolek Brno na kole upozorňuje na nedostatečnou podporu cyklistiky v Brně dlouhodobě. Například v roce 2020 zvítězil v soudních sporech s magistrátem a potažmo i policií kvůli nelegálnímu rušení cykloobousměrek, které lidem na kolech umožňují vjet v jednosměrných ulic proti autům.

autor: Tomáš Kremr
Spustit audio

Související