Brno investuje miliony na plážích Brněnské přehrady

24. listopad 2011

Nové převlékárny, toalety a další zařízení by se měly postupně objevovat na plážích Brněnské přehrady. Magistrát do nich hodlá investovat miliony. Má jít o další krok k navrácení davů turistů k oblíbené vodní nádrži poté, kdy se její voda prakticky zbavila sinic.

Brněnští radní prozatím schválili pro příští rok první etapu investic na pláži Rakovec. Ta je nejblíž k městu a jeho hromadné dopravě. Město tam investuje asi sedm milionů korun. „Budou tam převlékárny, toalety, upraví se i pláž samotná,“ přiblížil primátor Roman Onderka.

Brněnská přehrada - aerační věž 2

Zda si nové vybavení rakovecké pláže užijí lidé po celou příští letní sezónu není jasné. Jasné je, že se začne budovat příští rok. Přesný termín dokončení město nezveřejilo. „Doufám, že to bude připravené na sezónu. Ve stanovování konkrétních dat dokončení jsem velmi opatrný," uvedl pouze brněnský primátor Onderka.

Kdy a za jaké částky se po Rakovci dočkají nového vybavení i další pláže Brněnské přehrady zatím na magistrátu nevědí. Další vývoj se podle primátora Romana Onderky bude točit hlavně kolem odpovědí na otázky co udělat nejdříve a co počká a zejména z čeho práce na plážích přehrady zaplatit.

Brněnská přehrada roky nelákala dost turistů, protože byla v létě plná sinic. Problém se podařilo řádově za miliardy korun vyřešit různými technickými opatřeními. Letos v létě byla podle hygieniků vůbec poprvé vhodná ke koupání prakticky po celou sezónu.

autor: Vladan Dokoupil
Spustit audio