Březen je měsícem knihy. Řekni mi, co čteš (a vyhraj)

20. březen 2017

Březen, měsíc knihy, přináší do našeho vysílání oblíbenou soutěž Řekni mi, co čteš.

Počítáte se mezi vášnivé čtenáře nebo dokonce znalce literatury? Nejen vám je určena soutěž Českého rozhlasu Brno „Řekni mi, co čteš“, která se do vysílání pravidelně vrací vždy s měsícem knihy.

Soutěžit o audioknihy i knihy tištěné, budeme od pondělí 20. března do pátku 31. března vždy ve všední den. Celkem desetkrát tedy mají posluchači příležitost uhodnout soutěžní otázku týkající se jednoho díla světové nebo české literatury. Uhodnuté dílo pak vítěz získá každý den jako audioknihu.

Čtěte také

Jako vodítko poslouží soutěžícím pět indicií, které zazní ve vysílání v průběhu celého dne. První indicii v pořadu „Dobré ráno, Moravo“ a poslední indicií v pořadu „Rendez-vous“ bude ukázka z audioknihy, o kterou se konkrétní den soutěží.


Soutěžní SMS musí být zaslána na číslo 900 11 04 ve tvaru MORAVA (mezera) odpověď, kdy odpověď musí obsahovat odpověď na zadanou otázku. (Příklad zaslané SMS: MORAVA KAREL JAROMIR ERBEN). Text pište bez háčků a čárek. Příjem a zpracování SMS technicky zajišťuje společnost Advanced Telecom Services, s.r.o. (ATS). Cena 1 SMS jsou 4,- Kč vč. DPH. Příjem SMS je každý den ukončen v 15:00.

Hlavní cenu, tedy uhodnutou audioknihu, vyhraje ten posluchač, který se po výzvě moderátora dovolá jako první do studia na číslo 542 215 678 nebo 542 218 484 se správnou odpovědí.

O druhou cenu v pořadí, tištěnou knihu, mohou posluchači soutěžit prostřednictvím SMS zpráv. Pravidla pro posílání zpráv vidíte v boxu vlevo. Přijímání SMS odpovědí končí už v 15:00. Každá ze správných SMS odpovědí bude mít přidělené pořadové číslo podle času doručení.

Vítěz hlavní ceny pak bude mít v rozhovoru s moderátorem za úkol jmenovat číslo v rozmezí počtu došlých správných odpovědí. Odesílatel zprávy s tímto pořadovým číslem bude vítězem druhé ceny.

autor: ska
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.