Břeclavská radnice bude občany města varovat před povodněmi nebo odstávkami tepla textovými zprávami

22. leden 2007

Obyvatele Břeclavi mohou před vichřicemi, povodněmi, odstávkami tepla či jinými blížícími se nepříjemnostmi varovat textové zprávy poslané z radnice. Zdarma, tedy na účet úřadu, je mohou dostávat všichni, kteří se k odběru těchto zpráv sami přihlásí.

Na základě informací břeclavského městského úřadu je zatím dva týdny po spuštění systému o službu docela velký zájem. "Vzhledem k tomu, že se zatím jedná ze strany města o placenou službu, dohodli jsme se, že se sms zprávy budou týkat jen krizových situací. Dále by se měly poskytovat informace typu, že někde nepůjde elektřina či voda nebo bude někde výluka na topení. A v budoucnu se zvažuje, že by se zasílaly informace v podobě pozvánek na kulturní a sportovní akce. To je ale zatím ještě v plánu, protože se zatím nedořešilo, kdo a jakým způsobem bude tato sdělení posílat," vysvětluje Zdeněk Opálka z břeclavského městského úřadu.

Břeclavský městský úřad zatím nemá žádné informace o tom, že by měli místní občané s procedurou přihlašování nějaké problémy. "Za těch čtrnáct dní, kdy běží jakási reklamní kampaň v novinách a vyšlo to v našem měsíčníku, se nám přihlásilo 388 lidí, což je podle mě zatím velký úspěch," říká Zdeněk Opálka.

Obyvatelé Břeclavi najdou podrobné informace o možnosti posílání textových zpráv na městských internetových stránkách www.breclav.org . A jen pro zajímavost - Břeclav je prvním velkým jihomoravský městem, které využívá k informování veřejnosti textové zprávy. Podobnou službu ale již před šesti lety zavedl s úspěchem Šebetov na Blanensku.

autor: hon
Spustit audio