Brambory se jí určitě v každé rodině. Jak je připravit správně a vždy chutně?
Brambory máme snad všichni rádi, a tak dnes prozradím pár triků na jejich přípravu.
Vařte je zásadně na mírném ohni. Velkým varem se totiž na povrchu rozsypou a uvnitř zůstanou polosyrové. Vaříte-li je ve slupce, vždycky vodu trochu osolte. Slupka tolik nepopraská.
Brambory se uvaří rychleji, přidáte-li do vody špetku prášku do pečiva. A staré brambory vylepšíte, když do vody přidáte malinko cukru. Brambory jsou zkrátka nesmrtelné a hlavně nenahraditelné.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.