Bramboráky jinak. Upečte je na plechu, ozvláštnit je můžete přidáním jablek nebo řepy
Klasické bramboráky všichni známe. Stačí mít strouhané brambory, vejce, mouku, sůl, pepř, majoránku a česnek. Zajímavá je i kombinace s mletými škvarky nebo pečeným či vařeným masem. Pokud žádné maso není po ruce, lze přidat i houby.
Ostatně bramborák nemusíte smažit, ale péct i na plechu. A Babské rady přichází ještě s jedním ozvláštněním – do klasického receptu na bramboráky přidejte červenou řepu a půlku cibule. Všichni budou zaručeně pomlaskávat. Jen pozor, červená řepa je sama o sobě sladší než brambora, takže se vyplatí malinko více solit.
Naši předci ale dokázali kombinovat brambory i s jablky. Na 200 g brambor nastrouhejte kilo jablek, přidejte 3 lžíce medu. Po usmažení tyto sladké bramboráčky servíruje s ovocem nebo sirupem, případně je podávejte s povidly nebo rozvařenými jablky.
Mohlo by vás zajímat
Nejposlouchanější
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor

Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.