Bez gólu se vyhrát nedá. Vsetín chce v Budějovicích protrhnou střeleckou mizérii a odvrátit vyřazení

Vstřelit gól. To je první úkol hokejistů Vsetína, které čekají dva semifinálové duely první ligy na ledě Českých Budějovic. V úvodních dvou domácích zápasech to totiž Valaši ani jednou nedokázali.

Odvrátit konec sezony odjeli hokejisté Vsetína do Českých Budějovic, kde je dnes a zítra čekají další dva duely prvoligového semifinále. Po úvodních utkáních na domácím ledě totiž Valaši v sérii hrané na čtyři vítězství prohrávají 0:2.

Na Budějovice. Vsetínští hokejisté slaví postup do semifinále druhé nejvyšší soutěže po 25 letech

Vsetín vyřadil Prostějov

Hokejisté Vsetína zvládli sedmý rozhodující zápas čtvrtfinálové série s Prostějovem a na svém ledě vyhráli 6:2.

Asistent trenéra vsetínských hokejistů Luboš Jenáček věří, že jakmile se jeho tým v semifinále s Českými Budějovicemi poprvé trefí, výrazně to změní jeho psychické rozpoložení.

Z toho, že Vsetín zatím v semifinále s Českými Budějovicemi čeká na gól je jasné, že se nedaří ani formaci vedené kapitánem Vítem Jonákem. Ta přitom v základní části výrazně přispěla k druhému místu, které valašský klub obsadil.

České Budějovice v play off netradičně nespoléhají na jednoho brankáře. První nulu vychytal Petr Kváča, druhý duel přesto nastoupil Jan Strmeň a taky nedostal ani gól. Podle sedmadvacetiletého Jonáka ale toto roli ve střeleckém trápení jeho týmu nehraje.

Před zápasy v Českých Budějovicích se hokejisté Vsetína motivují svými nedávnými zkušenostmi. Ve čtvrtfinále s Prostějovem totiž byla situace obrácená. Valaši vedli, náskok ale ztratili a nakonec rozhodl až poslední možný sedmý duel.

autor: dan
Spustit audio

Související