Bez bodů i bez gólů. Olomoučtí hokejisté za sebou mají bídný víkend. Jak to před play-off vypadá s marody?

27. únor 2023 08:39

Olomoučtí hokejisté nejsou před blížícím se startem vyřazovacích bojů v pohodě. Potvrdil to i uplynulý víkend. Po domácí prohře 0:4 s Hradcem Králové se Hanáci ani jednou neprosadili taky na ledě brněnské Komety, kde v padesátém kole prohráli 0:3.

Na obránci hokejové Olomouce Alexi Rašnerovi bylo po prohře v Brně znát, že ho série špatných výsledků trápí. Po dobrém rozjezdu sezony se Hanáci trápí, z posledních osmnácti zápasů vyhráli jen pět. „Na nás je teďka obrovská deka, protože jsme už nedali druhý zápas žádný gól. Nějaké šance jsme měli, ale bohužel jsme je neproměnili. Přitom jsme soupeře chvílemi i přehrávali. Musíme se připravit na úterní zápas na Spartě, abychom už nějaký gól dali a urvali body,“ uvedl Rašner.

Máme bohužel dost zraněných kluků ze základní sestavy. Drží se nás to celou sezonu.
Alex Rašner, obránce HC Olomouc

Na rozdíl od většiny soupeřů totiž Olomouci ještě zbývá do konce základní části odehrát tři duely, v úterý nastoupí k dohrávce na ledě Sparty. Hokejisté většinou mluví o tom, že vždy raději hrají, než trénují. Rašner připouští, že teď je situace trochu jiná.

„Možná by se nám nějaká pauza hodila, protože máme bohužel dost zraněných kluků ze základní sestavy, takže by bylo fajn, kdyby se uzdravili. Drží se nás to celou sezonu,“ upozornil Rašner na početnou olomouckou marodku.

V Brně chyběl i Káňa

Před utkáním v Brně na ni přibyl i nejproduktivnější hráč týmu Jan Káňa, celkově chybělo ze zdravotních důvodů devět hokejistů. Podle trenéra Jana Tomajka je ale pravděpodobné, že většina z nich se stihne vrátit na vyřazovací boje, které začnou příští týden. „V úterý ještě někteří nebudou, ale v pátek by už snad mohli nastoupit. Chystají se na to,“ uvedl Tomajko.

V tabulce zůstávají olomoučtí hokejisté sedmí, mají ale jen dvoubodový náskok na devátou příčku, která už znamená vstup do předkola play off na ledě soupeře.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio