Během adventu bude v centru Liberce dohlížet na pořádek víc strážníků

3. prosinec 2018 09:54

Na bezpečí obyvatel v centru Liberce bude v předvánočním čase dohlížet víc strážníků. Vedení města o tom jednalo s městskou policií.

Primátor Jaroslav Zámečník ze Starostů pro Liberecký kraj se na posílení hlídek dohodl na schůzce s ředitelem městské policie Ladislavem Krajčíkem. Vedení města chce zamezit problémům způsobovaným některými neukázněnými lidmi, které se v horním i dolním centru Liberce v přechozích letech v době adventu opakovaly. Jde například o lokalitu v okolí dopravního terminálu na Fügnerově ulici.

V době předvánočních nákupů by si lidé měli dát pozor třeba na peněženky a hlídat si, aby se nestali oběťmi kapsářů.

Víc strážníků i po Novém roce

Posílené hlídky strážníků v centru města se ale neomezí jen na předvánoční období. Nastálo jich bude víc od 1. ledna 2019, což potvrdil primátor Jaroslav Zámečník: „Na terminálu Fügnerova bude permanentně od 10 hodin ráno do 22 hodin zvýšen dohled městské policie, bude tam dvoučlenná hlídka.“

Ta bude podle Zámečníka současně v době dopravní špičky – kolem osmé ranní a šestnácté hodiny odpolední – usměrňovat dopravu. Tvoří se tam totiž často kolony, především v blízkosti přechodů pro chodce ve Fügnerově a Blažkově ulici. U těchto přechodů město plánuje na příští rok stavbu semaforů.

autoři: Michal Jemelka , Jan Charvát
Spustit audio