Barum Rally se příští rok na Zlínsko vrátí, bude se ale zřejmě důsledněji vybírat vstupné

3. prosinec 2020

Pořadatelé Barum Rally věří, že po zrušení letošního ročníku se příští rok rychlá auta na silnice v okolí Zlína vrátí. Kvůli ekonomické situaci ale musejí uvažovat nad změnami ve financování závodu.

Kvůli pandemii nemoci covid-19 se letos nemohl uskutečnit jubilejní padesátý ročník zlínské Barum Rally. Pořadatelé ho chystají na příští rok a věří, že se uskuteční. Variantu, že by se závod v okolí Zlína nejel dva roky po sobě, nechtějí připustit.

Jak ale uvedl ředitel Barum Czech Rally Zlín Miloslav Regner, další ročník bude mít velký problém s financováním. Jedním z řešení je podle něj důslednější vybírání vstupného u tratí, sám ho ale nepovažuje za ideální. "Kdyby každý zaplatil to základní vstupné, tedy stokorunu, řadu sponzorů bychom nepotřebovali. Bohužel český divák je ochoten se plazit někde za keřama, aby se dostal na rychlostní zkoušku zadarmo," konstatuje Regner.

Kniha o Barum Rally 

Organizátoři zlínské Barum Rally vydali teď před Vánoci knihu fotografií mapující padesátiletou historii závodu. Chtějí tak už teď lákat fanoušky na léto příštího roku.

Kniha nabízí především historické fotografie doprovázené stručným textem. Jedním z kmotrů se stal trojnásobný vítěz Barum Rally Roman Kresta.

Spustit audio

Související