Barum Rally bude podruhé v historii bez zkoušky Pindula. Závody omezí dopravu v centru Zlína

Oblíbená sportovní podívaná, ale také dopravní komplikace. Obojí patří každoročně k Barum Czech Rally.

Už za týden do Zlína a okolí přijedou tisíce fanoušků rychlých aut. Hlavní hvězdou je španělský jezdec Daniel Sordo, známý z podniků světového šampionátu.

Přihlášených je celkem sto třicet osm posádek ze dvaceti šesti států. Kromě Sorda patří k favoritům i šestinásobný vítěz zlínské soutěže Jan Kopecký a Rus Alexej Lukjaňuk.

Letos si diváci připlatí dvacet korun za permanentku. Bude stát 350 korun. Bývala o dvacetikorunu levnější.

A teprve podruhé v historii nepojede legendární rychlostní zkouška Pindula. Její nejatraktivnější pasáže totiž vedou místy, kde platí zákaz vstupu kvůli africkému moru prasat.

Dopravu v centru Zlína včetně MHD omezí v pátek 24. srpna odpoledne a večer rychlostní zkouška. Kvůli uzavírce Gahurovy ulice připravila Dopravní společnost Zlín - Otrokovice (DSZO) náhradní trasy.

Gahurova ulice bude uzavřena od pátku 16:00 do soboty 01:00, a to od zastávky U Zámku po křižovatku s ulicí K Pasekám. "Motoristům i MHD bude sloužit objízdná trasa po třídě Tomáše Bati do Prštného, kolem hypermarketu Albert, podél Dřevnice ulicí Nábřeží a na křižovatku Gahurova - K Pasekám. Obsluhovány nebudou zastávky U Zámku a Čepkov," uvedl mluvčí dopravního podniku Vojtěch Cekota.

Trolejbusová linka číslo 6 se bude na zastávce Školní měnit na linku 8X a pokračovat v jízdě po Štefánikově ulici, kolem Baťovy nemocnice, po ulici 2. května a Dlouhé až na zastávku Náměstí Míru. Zde se změní zpět na linku 6 a trolejbusy pojedou do Otrokovic.

Úsek Jižní Svahy-Kocanda - Školní - Náměstí Míru bude obsluhován po objízdné trase přes Prštné kyvadlovou dopravou s označením 7X. Úsek Jižní Svahy-Středová - Školní - Náměstí Míru bude obsluhován po objízdné trase přes Prštné kyvadlovou dopravou s označením 14X. Místo linky 9 bude linka 9X, která pojede kolem nemocnice, ale nebude zajíždět na Jižní Svahy, otáčet se bude na konečné stanici Antonínova.

Autobusové linky 32 a 33 budou vedeny objízdnou trasou přes Prštné s označením 32X a 33X. Autobusová linka 38 bude označena jako 38X a pojede mimo tovární areál a mimo ulici Vodní.

 

autoři: Pavel Sedláček , Pavel Vacek

Související