Arnošt Goldflam: Strašidelné Brno. Dvanáct příběhů pro děti i rodiče, husí kůže zaručena!

23. prosinec 2021

Dvanáct povídek ze své nové knihy načetl v brněnském rozhlase Arnošt Goldflam. Nabízíme vám je ke svátečnímu poslechu.

Brněnská místa a památky mají své děsivé příběhy – a málokdo je zná tak dobře jako Arnošt Goldflam. Čerpá opravdu ze skutečnosti, nebo si ty legendy vymýšlí? Možná tak trochu oboje.

Čte: Arnošt Goldflam
Dramaturgie: Alena Blažejovská
Zvukový mistr: Walter Rient
Režie: Lukáš Kopecký

Redaktorka Alena Blažejovská vybrala ze stejnojmenné knihy pro rozhlasový magazín Zelný rynk dvanáct povídek, které autor – brněnský rodák – pro vás načetl. Prostřednictvím svých povídek vás zavede do nebezpečných Lužánek, ke spadlému mostu, k brněnskému orloji, do Obřan, Wilsonova lesa, ke známé mumii a do Kamenné čtvrti. Potkáte podivnou ženu, brněnského Drákulu, démona Bronxu a dozvíte se, jak v Brně řádila cholera a mor. Ale možná to vůbec nejstrašidelnější podle Arnošta Goldflama zažijete, když se vydáte na cestu do Prahy.

Moji milí čtenáři, děti a rodiče, když jsem ještě bydlel v Brně a hlavně když jsem byl ještě děcko, býval jsem velký snílek. Představoval jsem si různé dobrodružné a strašidelné historie a rodičům jsem tvrdil, že jsem to doopravdy zažil, a taky jsem si to mnohdy myslel. V téhle knížce jsem si na to všechno vzpomněl a všechny ty příhody jsem pro Vás sepsal.

Srdečně Váš Arnošt Goldflam

Spustit audio

Související

Nejnovější zprávy

Více o tématu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.