Rychlé kuře na šlehačce
Příloha i maso pěkně pohromadě v jednom pekáči. Na recept Anny Skořepové z Hrušovan nad Jevišovkou budete mít všechno rychle nachystané a ještě ušetříte nádobí.
Budete potřebovat:
čtvrtky kuřete
brambory
sůl, pepř
česnek
smetana ke šlehání
Postup:
1. Syrové brambory oškrábeme a nakrájíme na kolečka.
2. Promícháme se solí a utřeným česnekem.
3. Vyložíme jimi pekáč a na ně položíme osolené a okořeněné čtvrtky kuřete.
4. Vše přelijeme smetanou ke šlehání a pečeme asi 50 minut při mírnější teplotě.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka