Přesňáky
Vyzkoušejte recept od Zdeňky Rybové z Vacenovic. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.
Na přibližně 20 přesňáků budeme potřebovat:
15 moučnějších brambor uvařených den dopředu
hladká mouka
sůl
sádlo na smažení
povidla
mák
Postup:
1. Brambory nastrouháme, osolíme a zpracujeme s moukou, kterou postupně přidáváme, protože těsto řídne.
2. Z těsta vytvoříme bochánky, které vyválíme na placky.
3. Smažíme dozlatova na lehce vymaštěné pánvičce.
4. Před podáváním potíráme povidly, sypeme mákem a srolujeme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.